Tarta bez pieczenia z jogurtem greckim, figami, słonecznikiem i syropem klonowym

Łukasz
Ciasta
06.09.2016 10:06
Tarta bez pieczenia z jogurtem greckim, figami, słonecznikiem i syropem klonowym

Możemy je tak podać w salaterce w formie deseru albo w postaci błyskawicznej w przygotowaniu tarty bez pieczenia na spodzie z amarantusa ekspandowanego oraz daktyli. Jednym z moich ulubionych deserów z ich udziałem jest gęsty kremowy jogurt z pokrojonymi w ćwiartki owocami, syropem klonowym i prażonym słonecznikiem. Dodatkowo: 6 dojrzałych fig 400 g jogurtu greckiego lub bałkańskiego* 3 łyżki nasion słonecznika syrop klonowy PRZYGOTOWANIE Spód Daktyle namocz przez noc w zimnej wodzie lub zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Przed samym podaniem na schłodzony spód wyłóż jogurt naturalny, ułóż figi, posyp słonecznikiem i polej syropem klonowym. 🙂 Tarta bez pieczenia z jogurtem greckim, figami, słonecznikiem i syropem klonowym Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Wygładź szpatułką i włóż do lodówki na 3 godziny lub do zamrażarki na kwadrans. Poza sezonem na figi taką tartę możecie przygotować z innymi ulubionymi owocami. Polecam ją zarówno na deser, jak i słodkie śniadanie — niekoniecznie leniwe, bo wystarczy, że spód przygotujecie dzień wcześniej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2016/09/Tarta-z-Jogurtem-i-Figami.html