Cazuela- chilijski rosół

Małgorzata
Zupy
02.09.2016 15:30
Cazuela- chilijski rosół

Składniki 6 kawałków wołowiny 6 ziemniaków 6 kawałków dyni 1 marchewka 1 cebula 1 kolba kukurydzy 1 szklanka fasolki szparagowej 1/2 papryki czerwonej 1 gałązka selera 2 ząbki czosnku natka pietruszki oregano 2- 2,5 l wody sól pieprz biały 1. Mięso zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie. W każdym talerzu powinien znaleźć się solidny kawałek mięsa, ziemniaka, dyni i kukurydzy. 5. Do miękkiego mięsa dodajemy całe ziemniaki, marchewkę, cebulę, kawałki kukurydzy, gałązkę selera i fasolkę. W każdej musi znaleźć się kawałek mięsa, kukurydzy, dyni oraz ziemniak. 2. Marchewkę, fasolkę szparagową oraz paprykę kroimy w paski. 6. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy dynię. Uważam, że taki rosół jest znacznie smaczniejszy i przede wszystkim bardziej pożywny od tradycyjnego polskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/11/cazuela-chilijski-rosol/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook