Lekkostrawna zupa krem z cukinii

Zupy
31.08.2016 20:42
Lekkostrawna zupa krem z cukinii

Z cukinii można robić zupy, leczo, ciasta, ketchupy i wiele, wiele więcej... Składniki: - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 1 por - 1 mała marchewka - 1 mała pietruszka - 3 średniej wielkości ziemniaki - 3 średniej wielkości cukinie - 2 łyżki oliwy/oleju - sok z cytryny do smaku - pół łyżeczki soli - pół łyżeczki pieprzu - 2 łyżeczki tymianku - 1 łyżeczka rozmarynu - 1 łyżeczka majeranku - szczypta pieprzu cayenne/chili - 2 łyżki domowej bulionetki warzywnej/1 kostka rosołowa - woda Przygotowanie: Do garnka wlej oliwę/olej. Będzie nam bardzo, bardzo miło, jeśli polubisz naszą stronę na Facebooku lub zaobserwujesz nas na Instagramie/Google+. Można ją podać zarówno na codzienny obiad, jak i podczas imprezy z przyjaciółmi. Dodaj wodę, tak aby przykryć warzywa (jeśli chcesz, aby zupa była mniej gęsta dolej więcej wody). Kocham ją przede wszystkim za to, że nie trzeba stać godzinami w kuchni, aby ją przygotować. Dziś nadszedł czas na moje zupowe must eat - krem z cukinii. Taką zupę robię w 30 minut między jednymi a drugimi zajęciami na uczelni. Ma bardzo dużo wody i nie kumuluje związków chemicznych, czy metali ciężkich. Do smaku dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu, działa moczopędnie, antyoksydacyjnie i wspomaga przemiany metaboliczne. Zupę możesz podawać z nasionami słonecznika, świetne połączenie!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ekocozy.blogspot.com/2016/08/lekkostrawna-zupa-krem-z-cukinii.html