Super proste bezglutenowe knedle jaglane ze śliwkami.

Wilk
Fit
22.08.2016 21:02
Super proste bezglutenowe knedle jaglane ze śliwkami.

Czas wykorzystać piękne, dojrzałe węgierki, które można teraz dostać na każdym kroku! Bezglutenowe knedle jaglane ze śliwkami Drukuj przepis Składniki ► kasza jaglana [200 g / 1 szklanka] ► mąka ryżowa [3 kopiaste łyżki + do podsypania ciasta] ► mąka ziemniaczana [3 kopiaste łyżki] ► cukier puder [3 płaskie łyżki] ► cukier wanilinowy [1 łyżka] ► śliwki węgierki [6 sztuk] Dziś mam dla Was klasyczny przepis a’la Wilkuchnia czyli kilka składników na krzyż, z których wychodzą szybkie i proste, bezglutenowe, wegańskie knedle na bazie kaszy jaglanej ze śliwkami. Podawać z cukrem, jogurtem lub (jak w moim przypadku) bułką tartą podsmażoną na maśle z cukrem trzcinowym i cynamonem. Po przygotowaniu bułki na patelni obtaczam w niej knedle i podaję na ciepło. Jesień zbliża się wielkimi krokami, więc powoli radzę przygotowywać się na wszystkie sezonowe pyszności, które nadchodzą. Po upływie 10 minut zdjąć z ognia i zostawić na dodatkowe 5 minut. Przygotowanie Kaszę włożyć do rondelka, zalać wrzątkiem i zostawić na 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/08/bezglutenowe-knedle-jaglane-ze-sliwkami-6-skladnikow.html