Pizza na marchewkowym spodzie (bez drożdży, bez glutenu)

Wiktoria Eulalia
Fit
12.08.2016 16:42
Pizza na marchewkowym spodzie (bez drożdży, bez glutenu)

dodatki 200 g mrożonego szpinaku w liściach łyżka jogurtu greckiego ząbek czosnku odrobina masła i oleju ser feta koncentrat pomidorowy passata pomidorowa z czosnkiem (niewiele) kilka pomidorów sól, pieprz, bazylia Na niewielkiej ilości masła i oleju podsmażyć starty ząbek czosnku. Składniki: na ciasto kilka obranych marchewek o łącznej wadze ok. 200 g 2 jajka od szczęśliwych kur ok. 150 g mąki ryżowej sól i pieprz Piekarnik ustawić na 200 stopni C. ❤ ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube ✩✩✩ Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć na nią ciasto i uformować okrąg. Po wstępnym pieczeniu na cieście rozsmarować koncentrat pomidorowy z odrobiną passaty. Jakiś czas temu próbowałam zrobić pizzę na cieście z... ryżu ( KLIK ). Moja propozycja dodatków to : passata pomidorowa, szpinak w liściach, ser feta i pomidory. Ciasto jest cieniutkie, łatwo się kroi, a z tymi wszystkimi dodatkami przebija tradycyjną wersję. Pizza na marchewkowym spodzie (bez drożdży, bez glutenu) Do jej zrobienia potrzebujecie jedynie dwóch jajek, kilku marchewek, mąki ryżowej oraz odrobiny soli i pieprzu. Podpiekać ok. 10-15 minut w 200 stopniach C. Nałożyć liście szpinaku, ułożyć plasterki pomidorów, posypać serem feta, doprawić bazylią. Wymieszać w misce z mąką ryżową i jajkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.com/2016/03/pizza-na-marchewkowym-spodzie-bez.html