Burgery wołowe

Piotr
Obiad
08.08.2016 8:51
Burgery wołowe

4) Dodatki – u mnie koniecznie spora ilość sałaty, poszatkowana cebula, pokrojony w plastry kiszony ogórek i pomidor (chociaż tego nie zawsze używam). 5) Sos – sos jest nośnikiem smaku dlatego w burgerze po prostu musi być! Ingredients 4 sztuki bułki hamburgerowe Mięso: 700 g mięso mielone wołowe 1 szalotka 1 ząbek czosnek 1 łyżka sos Worcestershire 1 można zastąpić 1/4 szklanki wody żółtka sól pieprz Fast food w wersji slow food, czyli klasyczne, wołowe burgery wykonane w pełni własnoręcznie. Fast food w wersji slow food, czyli klasyczne, wołowe burgery wykonane w pełni własnoręcznie. Dodatkowo kilka liści sałata masłowa 1 większy pomidory 1 niewielka cebula kilka ogórki kiszone 4 większe plastry ser żółty musztarda ketchup Instructions Mięso wołowe mielimy. Często skład poszczególnych produktów wykorzystywanych do przygotowania burgera w fast-foodzie, budce czy gotowej wersji dostępnej do kupienia w markecie bywa zatrważający. Domowe burgery wołowe, a w zasadzie ich przygotowanie niewątpliwie jest czasochłonne i zajmie na ponad godzinę. Najczęściej kuszą nas na reklamach fast-foodów swoim doskonałym wyglądem na tyle, że zapominamy o weryfikacji, czy aby rzeczywiście są one dla nas tak dobre. Przyprawienie mięsa solą i pieprzem przed smażeniem wcale nie wpłynie znacznie na jego smak, o ile posiadamy mięso wysokiej jakości, które poddamy odpowiedniej obróbce termicznej. 1) Pyszna, puszysta i miękka bułka pszenna posypana sezamem, stanowiąca solidny trzon całego burgera. 2) Mięso – bez zbędnych dodatków, nie są one konieczne. Domowe, wołowe burgery - przepis Domowe burgery z mięsa wołowego. W razie potrzeby podgrzewamy przez chwilę w piekarniku. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony przez około 3-4 minuty. Układamy sałatę, pokrojone w plastry ogórki, mięso, ser, kilka plastrów pomidora i krążków cebuli. 3) Ser – co prawda uczyni on z naszego burgera cheeseburgera, ale moim zdaniem jest to składnik konieczny. Moje domowe burgery wołowe składają się z 5 głównych etapów. Tłuszcz ten wytopi się w czasie smażenia i przekaże cenne soki do mięsa. Dlatego ja, zdecydowanie preferuję burgery przygotowane w domu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.www.pogotujmy.pl/2016/08/domowe-woowe-burgery.html