Wegańskie pierogi z jarmużem.

Daria
Dania mączne
26.07.2016 18:48
Wegańskie pierogi z jarmużem.

To trochę taki “must have każdego zdrowomaniaka. WEGAŃSKIE PIEROGI Z JARMUŻEM Ciasto (ok. 80 cienkich, małych pierogów): - 300 g mąki pszennej (zwykłej, białej) + trochę do podsypywania - 200 ml wrzątku - 25 g oleju kokosowego - szczypta soli - łyżka nasion chia (można pominąć lub zastąpić siemieniem lnianym) Farsz: - 3 garści umytego jarmużu - 180 tofu wędzonego (w wersji niewegańskiej można zastąpić serem żółtym) - 3 ząbki czosnku - 1 cebula (pokrojona i podsmażona) - 1 łyżka pasty sezamowej tahini - 1 łyżka octu jabłkowego - sól, pieprz - szczypta słodkiej papryki wędzonej PRZYGOTOWANIE 1. Dziś chciałabym pokazać Wam przepis na przemycenie rośliny, która bardzo często pojawia się na stole większości roślinożerców. Wysyp odrobinę mąki na stolnicę, następnie rozwałkuj jedną partię ciasta maksymalnie cienko, tak żeby była lekko przezroczysta. Podziel ciasto na pierogi na kilka części. Wycinaj niewielkie kółka szklanką, na każde z nich nakładaj niecałą łyżeczkę farszu (chyba że zmieścisz więcej). Jakiś czas temu mało kto o nim słyszał, dziś na szczęście kojarzy go prawie każdy. Piszę na szczęście, ponieważ jarmuż to jedna z najbardziej odżywczych roślin, jakie znamy. Sklejaj delikatnie brzegi pierogów, następnie układaj je na blacie lub stolnicy. 6. Czekające na swoją kolej ciasto przykryj ściereczką, żeby nie wyschło. https://www.powiedzdietomnie.pl/wp-content/uploads/2016/08/pierogi1.jpg 520 780 Daria Pakuła https://www.powiedzdietomnie.pl/wp-content/uploads/2020/05/logo-przezroczyste-kolor.png Daria Pakuła2016-07-26 16:39:002019-08-26 10:47:18Wegańskie pierogi z jarmużem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2016/07/weganskie-pierogi-z-jarmuzem.html