Lody z owocami w czekoladowych miseczkach

Jolanta
Desery
14.07.2016 6:26
Lody z owocami w czekoladowych miseczkach

Do ich przygotowania wykorzystałam orzeźwiające w smaku lody premium Carte d’Or Lemon Pie, słodkie sezonowe owoce z mojej działki oraz własnoręcznie przygotowane z gorzkiej czekolady miseczki do podania lodów i chips czekoladowy do dekoracji. To już trzeci smak lodów Carte d’Or, które wykorzystuję do przygotowania deseru, był już Czekoladowy deser lodowy z bezą włoską i rolada biszkoptowa z lodami i malinami, dzisiaj przygotowałam deser dla amatorów soczystych, kwaśnych cytryn i słodkiej bezy. Opakowanie Carte d’Or to 6 gotowych do nałożenia porcji deserów lodowych – zakręconych w formie estetycznych rozetek, składających się z gęstego, intensywnego w smaku sosu i aksamitnych lodów, posypanych najwyższej jakości dodatkami. Żar leje się z nieba, na termometrze dochodzi do 30 stopni C, więc dla ochłody polecam orzeźwiające cytrynowe Lody z owocami w czekoladowych miseczkach. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli zagotowujemy wodę w rondelku, na rondelku ustawiamy miseczkę, do której wkładamy połamane kawałki czekolady i rozpuszczamy ją nad parą, czekolada ma mieć ok. 50 stopni C. Carte d’Or Lemon Pie to przepyszny deser lodowy z delikatną kwaśną cytrynową nutą, polany gęstym słodkim sosem cytrynowym oraz posypany kawałkami tarty i bezy. Sugerowana cena detaliczna: 18,00 zł Carte d’Or to marka premium, od lat słynąca z głębokich i zmysłowych smaków, wysokiej jakości składników i zaskakujących połączeń smakowych. Lody Carte d’Or Chocolate Lemon Pie podałam w własnoręcznie przygotowanych czekoladowych miseczkach, które można na koniec zjeść 😉 Na folii smarujemy pędzelkiem 6 pasków czekoladowych, odstawiamy aby chipsy lekko zastygły, Chipsy delikatnie odklejamy od folii i lekko je skręcamy, uważamy aby nie połamały się. Owoce sezonowe: truskawki, poziomki, borówki sok z cytryny 300 g gorzkiej czekolady min. 60% odrobina oleju do posmarowania balonów 6 balonów Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego smaku cytrynowych lodów z kawałkami tarty i bezy, polane cytrynowym sosem to bardzo polecam. Do czekoladowych miseczek wkładamy owoce, układamy rozetkę lodów Carte d’Or Lemon Pie oraz owoce. Składniki (na 6 porcji): 1 opakowanie (900 ml) lodów Carte d’Or Lemon Pie

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/lody-owocami-czekoladowych-miseczkach/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta