Słodko-pikantny chutney z papryki ramiro

Agata
Przetwory
13.07.2016 15:51
Słodko-pikantny chutney z papryki ramiro

To świetny dodatek sam w sobie, do różnego rodzaju dań obiadowych, kanapek, burgerów; ale też świetnie wzbogaci on smak sałatek, zarówno świeżych surówek, jak i tych na bazie kasz, ryżu lub makaronu. Długie gotowanie, powoduje, że papryka ramiro i czerwona cebula, które są naturalnie słodkawe, karmelizują się, sprawiając, że chutney fajnie gęstnieje i nabiera przyjemnej podczas konsumpcji lepkości. This chutney is a great addition to all kinds of dinner dishes, sandwiches, burgers; but it also works in salads, both fresh green salads, or salads enriched with grains, rice or pasta. Both versions are great. Long period of cooking, makes the ramiro peppers and red onions, which are naturally sweetish, to caramelize, making the chutney thick and sticky, which gives it a wonderful texture. Może on być w takiej formie, jak na zdjęciach, ale można go również zmiksować na gęsty mus. Polecam i zapraszam Was na portal Hello Zdrowie po przepis ☺ I love ramiro pepper. SWEET & SPICY RAMIRO PEPPER CHUTNEY Uwielbiam paprykę ramiro.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2016/07/sodko-pikantny-chutney-z-papryki-ramiro.html