Smażone kostki sera

Ewelina
Przepisy
14.01.2014 9:44
Smażone kostki sera

Przepis

Smażone kostki sera

Składniki

300 g sera gouda

125 g wędzonego gotowanego boczku w plastrach

2 jaja

2 łyżki mąki

1 filizanka bułki tartej

olej do smażenia

Etapy przygotowania

1

Ser pokroić w kostkę o boku ok. 2 cm.Każdą kostkę owinąć plastrem boczku spiąć wykałaczką.

2

Jajka roztrzepać. Mąkę i bułkę tarta wysypać na oddzielne talerze. Kostki sera obtoczyć w mące, jajkach i na końcu w bułce tartej.

3

Olej rozgrzać , wkładać kostki sera, smażyć ok. 4-6 min.Po usmażeniu delikatnie odsączyć z tłuszczu na bibule.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną