Sorbet truskawkowy

Pati
Desery
06.06.2016 21:12
Sorbet truskawkowy

Pierwsze owoce już dojrzały i nawet już je próbowałam, nawiasem mówiąc nie wiem jaka to odmiana ale owoce są pysze i naprawdę duże, teraz tylko czekać aż będzie ich więcej. Sorbet truskawkowy Składniki: 800 g truskawek sok z jednej większej cytryny 2/3 szklanki cukru (jeśli ktoś lubi bardzo słodkie sorbety może dodać więcej) 1 łyżka wódki Później co 30 minut przez minimum 3 godziny musimy porządnie zmiksować naszą masę, żeby nie utworzyły się w niej grudki. temperatura powyżej 20°C… przydałoby się coś na ochłodę 😀 Dwa tygodnie temu kupiłam sobie nową maszynkę do lodów. Co prawda większość czasu spędzam w mieście i mieszkam obecnie w bloku, ale na balkonie zrobiłam sobie namiastkę ogrodu. Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość 😉 Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Postanowiłam ją przetestować i przygotować mój ulubiony sorbet – sorbet truskawkowy 🙂 Sezon na truskawki już się rozpoczął, więc korzystajcie! Jeśli o mnie chodzi to narazie użyłam truskawek kupionych na starganie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/desery/lody-sorbety/sorbet-truskawkowy/