Serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym

Jolanta
Obiad
06.06.2016 6:20
Serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym

Składniki na 10 dużych knedli: truskawki 2 serki Almette Fruit po 150 g Morela z Wanilią 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej + trochę do podsypania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli do gotowania knedli mus: truskawki, cukier puder, ocet balsamiczny na sos Truskawki płuczemy na durszlaku, osuszamy i usuwamy szypułki. Z ciasta odrywamy kawałek, spłaszczamy, formujemy krążek, na środku kładziemy truskawkę, którą można oprószyć lekko cukrem (moje truskawki tym razem były bardzo słodkie, więc ich nie słodziłam) i zlepiamy ciasto, formując kulkę. Odcedzone knedle serwujemy polane musem ze zmiksowanych truskawek z cukrem pudrem i odrobiną octu balsamicznego, można jednak knedle polać masłem z bułką tartą lub gęstą, słodką śmietaną. Przygotowałam więc pyszne serowe‪ #‎knedle z truskawkami, z musem truskawkowym, cukrem i octem balsamicznym. My nie wyobrażamy sobie aby przynajmniej raz w sezonie letnim nie zjeść knedli z owocami. Gdy wbijamy widelec w knedel wycieka z niego sok z truskawek, pycha. Przepis na serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym: Polecam też:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/pierogi-i-kluski/serowe-knedle-z-truskawkami-i-musem-truskawkowym/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta