Makaron z domowym, migdałowym pesto (6 składników)

Wilk
Makarony
30.05.2016 21:04
Makaron z domowym, migdałowym pesto (6 składników)

Makaron z domowym, migdałowym pesto Drukuj przepis Składniki ► makaron tagiatelle [400 g] ► olej i oliwa [100 g / 10 łyżek] (szczegóły w opisie) ► migdały lub płatki migdałowe [30 g] ► parmezan (tradycyjny lub migdałowy ) [25 g / 3 łyżki] ► bazylia [30 g / 3 duże garści] ► czosnek [1 średni ząbek] Mało tego, pesto jest tak powszechnie dostępne, że nie miałam motywacji do tworzenia tego sosu w domowych warunkach. Dziś nie podaję kaloryczności, bo własne pesto możecie zrobić na kilka sposobów (o czym piszę w przygotowaniu). Moim zdaniem najlepiej jest użyć aromatycznej oliwy i lekkiego oleju bez wyraźnego smaku w proporcjach 1:1. Na koniec dorzucić świeżo tarty parmezan lub parmezan migdałowy i podawać z gorącym makaronem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/05/makaron-z-domowym-migdalowym-pesto-6-skladnikow.html