Najlepsze ciasto na włoską pizzę.

Wilk
Obiad
15.05.2016 16:56
Najlepsze ciasto na włoską pizzę.

Podawać na ciepło z ulubionym sosem ;) Pizza bites Przygotowane, wyrośnięte i rozwałkowane ciasto podzielić na kwadraty i nadziać ulubionymi dodatkami (u mnie mozarella i suszone pomidory), mogą to być kawałki wędliny, warzywa, ser a nawet słodkie dodatki np. kawałek czekolady. Przykryć ulubionymi dodatkami i piec w piekarniku nagrzanym na maksymalnej temperatury do roztopienia się sera i lekkiego zbrązowienia skórki (w moim piekarniku ok. 15 min). Po upieczeniu, przeciąć na pół i za pomocą ostrego noża przeciąć miąższ bułki tworząc coś w rodzaju kieszonki (jak w klasycznym kebabie), którą można potem nadziać ulubionymi dodatkami, warzywami, mięsem i sosem. Jedną z czterech kulek ciasta rozpłaszczyć i smażyć na patelni z małą ilością oleju na małym ogniu przez 20 min, obracając co 5 minut. Składniki Składniki na 4 porcj e ► mąka pszenna [500 g] ► drożdże suche [7 g / saszetka] ► woda [330 ml / 1 i 1/3 szklanki] ► sól [szczypta] Po upływie podanego czasu podzielić na 4 części i rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia. Dzisiaj dzielę się z Wami jednym w najlepszych przepisów jakie znam – idealne ciasto na włoską pizzę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2015/11/najlepsze-ciasto-na-wloska-pizze-3-skladniki.html