Pudding z tapioki i nasion chia z kiwi i morelami

Agata
Desery
07.05.2016 12:56
Pudding z tapioki i nasion chia z kiwi i morelami

Pudding z tapioki i nasion chia 1 duża porcja ¼ szklanki (40g) kuleczek tapioka 1,5-2 szklanki mleka sojowego ½ łyżeczki nasion chia szczypta soli 3 łyżeczki ksylitolu 3 łyżki wiórek kokosowych 1-2 morele ½ kiwi Kuleczki tapioki i nasiona chia szklanką mleka i odstaw na 1 godzinę. Tapioca and chia seeds pudding 1 large serving ¼ cup (40g) tapioca 1.5-2 cups soy milk ½ teaspoon of chia seeds 3 tablespoons grated coconut pinch of salt 3 teaspoons of xylitol 1-2 apricots ½ kiwi In a medium saucepan, soak tapioca and chia seeds in soy milk for 60 minutes. Na pierwszy ogień poszły placki (gdzie w pierwszy zamierzeniu planowałam zrobić ciasto), a teraz pora na pudding z tapioki- to chyba najpopularniejszy przepis z jej udziałem.| O tapioce pisałam już tutaj. Gotuj na małym ogniu do momentu (ok. 15 min.) aż kuleczki staną się przeźroczyste – w razie potrzeby (kuleczki nadal będą białe, a mleko wyparuje) dolej mleka. Ja dodałam jeszcze nasiona chia, które też tworzą galaretkę, dzięki czemu struktura puddingu była… 15 min.) Until the balls become transparent – if necessary (the beals will still be white, and evaporated milk) add some milk. Stir from time to time so as not to burn. Ponieważ uwielbiam morele, a sezon na nie niebawem się skończy korzystam ile mogę i kupuję je codziennie. Ugotowane kuleczki tapioca i chia przelej do miseczki lub kubka i odstaw do przestygnięcią. Cooked tapioca balls and chia pour into a bowl or cup and set aside to cool. Są to małe kuleczki, które po namoczeniu i ugotowaniu robią się miękkie i tworzą galaretkę. Całość posłodziłam ksylitolem, ale zwykły cukier, stewia czy miód też świetnie się nadadzą! Kiwi obierz i równie pokrój w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2014/09/pudding-z-tapioki-i-nasion-chia.html