Naleśniki pod bezową pierzynką

Beata
Obiad
07.05.2016 0:11
Naleśniki pod bezową pierzynką

Jeśli macie ochotę spróbować innych naleśników np maslanych, drożdżowych to zapraszam tutaj Ciasto na naleśniki 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki cukru olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Ser 250 twarogu 3 łyżki cukru (lub według własnego smaku) 2 łyżki śmietany 1 łyżka rodzynek 1 łyżka skórki pomarańczowej i cytrynowej Ser ugnieść widelcem dodać pozostałe składniki i wymieszać Beza 4 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, stale miksując. Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/05/nalesniki-pod-bezowa-pierzynka.html

smak i uczucie

Beata