Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym

Monika
Obiad
27.04.2016 21:57
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym

Wyszły przepyszne i nawet córeczce zasmakowały. składniki: 500 g żołądków z kurczaka ok 1,5 l wody 3 listki laurowe kilka ziarenek angielskiego ziela 1 marchewka 2 łyżki tartego chrzanu 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki śmietany 12% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Do garnka wlać wodę. Gotowe żołądeczki podałam z buraczkami i kluseczkami (kluseczki są z tego samego ciasta co kluski śląskie tylko po prostu uformowałam je w innym kształcie). Jeśli podczas gotowania płyn za bardzo odparował dolać gorącej wody na wysokość taką aby dobrze przykryła żołądki. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru z garnka. Gdy żołądki będą już miękkie dodać marchewkę startą na grubych oczkach oraz chrzan.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/04/zoadki-drobiowe-w-sosie-chrzanowym.html