Tatar z łososia

Ewelina
Przekąski
22.04.2016 16:31
Tatar z łososia

Składniki

Tatar z wędzonego łososia

- opakowanie wędzonego łososia

- ogórek

- cebula

- 1 jajko ( ugotowane)

- 1 kromka chleba

- koperek

Przepis

Łososia kroimy w drobną kostkę. W przypadku ugotowanego jajka oddzielamy białko od żółtka. Białko kroimy w drobno w kostkę. Żółtko odstawiamy do dekoracji tatara. Ogórka obieramy, przecinamy na pół, pozbywamy nasion a następnie kroimy w kostkę. Drobno pokrojonego ogórka mieszkamy z posiekanym koperkiem. Cebula również powinna zostać pokrojona w drobną kostkę.

Układamy pojedyncze warstwy tatara w kolejności: chleb, ogórek, jajko, cebula, łosoś.

Doprawiaj: olejem/oliwą z cytryną lub śmietanka 30 %

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną