Zakwas na żur na mące razowej pszennej

Agata
Wielkanoc
21.03.2016 9:24
Zakwas na żur na mące razowej pszennej

Czas przygotowania : 5-6 dni Składniki: 1 szklanka razowej mąki pszennej 1000-1200 ml przegotowanej ciepłej wody 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 3 łyżki zakwasu na chleb Wykonanie: Do dużego słoja wsypujemy mąkę, zalewamy wodą i dokładnie mieszamy trzepaczką. Na blogu znajdźcie również inne przepisy na zakwas: Zakwas na żurek Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Dziś na blogu pojawia się kolejna odsłona zakwasu na żur, tym razem przygotowana na bazie mąki razowej pszennej typ 2000.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/03/zakwas-na-zur-na-mace-razowej-pszennej.html