Drożdżowy wieniec Wielkanocny

Kasia
Ciasta
21.03.2016 8:51
Drożdżowy wieniec Wielkanocny

Składniki: 750 g mąki 59 g świeżych drożdży 375 ml ciepłego mleka skórka z 1 pomarańczy 120 g cukru 120 g roztopionego masła 1 jajko szczypta soli 100 g rodzynek 100 g płatków migdałów do dekoracji 1 rozbełtane jajko 20 g migdałów posiekanych Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do miski odsypać szklankę mąki, dodać 0,5 szklanki ciepłego mleka, drożdży i 1 łyżkę cukru, zamieszać i odstawić na 10 minut aby rozczyn zaczął pracować. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20-30 minut aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podziel na 3 równe części i z każdej roluj wałek o długości 50 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/03/drozdzowy-wieniec-wielkanocny.html