Domowy serniczek - puszysty

Monika
Ciasta
20.03.2016 16:19
Domowy serniczek - puszysty

Spód: Mąka pszenna – dokładnie dwie szklanki (wymiennie na mąkę orkiszową, ciasto będzie mniej kaloryczne, najlepiej kupić ją tutaj — > KLIK – dobra cena 🙂 ) średniej wielkości jajo prawdziwe masło – mniej więcej 150 gram kwaśna śmietana – około 18 łyżki ( najlepiej osiemnastka) proszek do pieczenia – łyżeczka cukier – 2 łyżki Ciasto: na masę serową potrzebujemy 1 kg zmielonego sera – najlepiej takiego wiaderkowego, kremowego, ale może być też twaróg masełko – ja daję 100 gram cukier puder – odważ 200 gram jaja średniej wielkości – 5 sztuk mąka ZIEMNIACZANA – 2 czubate łyżki opakowanie cukru waniliowego bułka tarta – niewielka łyżka no i szczypta soli – ale naprawdę SZCZYPTA Przepis na puszysty sernik żeby ten przepis na puszysty sernik na spodzie się udał, musisz pozwolić mu się ostudzić w piekarniku – przy uchylonych drzwiczkach. Sernik na spodzie – produkty: Potrzebne będą składniki na kruchy spód, oraz na samo ciasto. Mamy dziś dla Was przepis na puszysty sernik, który zawsze się udaje i jest tak kremowy, że rozpływa się w ustach. Sernik na spodzie jest łatwiejszy w przygotowaniu – nie ma zakalca. Po kolei: Wszystko, czego potrzebujemy do kruchego ciasta wrzucamy do jednej miski i energicznie zagniatamy a kiedy składniki ciasta się połączą, zawijamy je w folię aluminiową lub spożywczą i wkładamy na jakiś czas do lodówki. Te drugie ubij ze szczyptą soli w suchej misce – jeżeli będzie w niej choć odrobina wody, białko nie ubije się tak dobrze. To prosty przepis na sernik, ale przy masie zawsze jest trochę więcej roboty. Teraz pora na biały ser – dobrze zmielony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/przepis-puszysty-sernik/