Koszyczki wielkanocne

Agnieszka
Ciasta
20.03.2016 14:33
Koszyczki wielkanocne

Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej, - 1/4 szklanki cukru, - 2 żółtka, - 75 g masła, - po 1 łyżeczce nutelli do koszyczka, - bakalie, kolorowe jajeczka, - odrobina gorzkiej czekolady, - białko do posmarowania. Skrawki ciasta zagniatamy i formujemy z nich wałeczki, które formujemy w łuk- będą to rączki do koszyczków. Przygotowanie:W misce zagniatamy składniki na kruche ciasto: miękkie masło, mąkę, żółtka i cukier. Następnie ciasto wkładamy w woreczek foliowy i schładzamy ok. godziny w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2015/04/koszyczki-wielkanocne.html

Aga w kuchni

Agnieszka