knopersy domowej roboty

Jolanta
Desery
18.03.2016 9:16
knopersy domowej roboty

Dodatkowo: 3 suche wafle (o wymiarach 23 x 29 cm każdy) 50 g czekolady mlecznej (dałam gorzką) 50 g czekolady gorzkiej WYKONANIE: Masa mleczna: Mleko wlać do małego garnuszka, dodać do niego cukier i zagotować, cały czas mieszając. Dla osób lubiących słodkie i łasuchów jak ja na pewno super przekąska 🙂 .. SKŁADNIKI: Masa mleczna: 1/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru 175 g miękkiego masła 1 (szklanka 200m l kopiasta) Masa czekoladowa: Orzechy prażymy na suchej patelni teflonowej pod przykryciem, na małym ogniu (od czasu do czasu potrząsnąć patelnią, żeby nie przypalić orzechów) i zetrzeć z nich skórkę. szklanka mleka w proszku Masa czekoladowa: 100 g masła 160 g nuteli 1 łyżka kakao Po stężeniu i sklejeniu się wafli, smarujemy je roztopioną czekoladą którą roztapiamy w kąpieli wodnej Odstawić do lodówki (już bez obciążenia), by czekolada stężała. Obciążamy drugą deską i wstawić, na lekkie stężenie kremów do lodówki, na około 2 godziny. Wykonanie wafla: Na dużą deskę kładziemy pierwszy wafel, smarujemy masą czekoladową i przykrywamy drugim waflem. 2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych 100 g orzechów laskowych Ucierając dodawać, stopniowo po łyżce ostudzone mleko dodając wolno ponieważ zbyt szybkie dodanie mleka grozi zważeniem się masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/knopersy-domowej-roboty/