Babka kakaowa ucierana

Beata
Ciasta
06.03.2016 0:09
Babka kakaowa ucierana

Składniki 3 jajka 1 szklanka maki pszennej 100 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa 200 g śmietany kremówki 100 g czekolady mlecznej Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i dodawać na przemian z mlekiem ucierając ciasto. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone, a w razie potrzeby przedłużyć czas pieczenia. Po mojej babce już śladu nie ma, ale przepis i zdjęcie pozostało. Może i Wy skusicie się na kakaową babę z polewą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/03/babka-kakaowa-ucierana.html

smak i uczucie

Beata