Jabłecznik z połówkami jabłek

Ewelina
Ciasta
29.02.2016 17:08
Jabłecznik z połówkami jabłek

foremka 25*34 cm Składniki: - 3 szklanki mąki tortowej - 200 g serka homogenizowanego waniliowego - 200 g masła - 3/4 szklanki cukru pudru (można dać więcej) - łyżeczka proszku do pieczenia - 8 jabłek - 2 łyżeczki cynamonu - cukier puder lub lukier na wierzch Jabłka obrać, podzielić na połówki, ułożyć je na cieście i posypać cynamonem. Jabłka obrać, podzielić na połówki, ułożyć je na cieście i posypać cynamonem. Zagnieść szybko ciasto, owinąć je folią i wstawić na godzinę do lodówki. Mąkę przesiać na blat, dodać posiekane masło, cukier puder, serek homogenizowany i proszek do pieczenia. Jedną połowę rozwałkować na dnie wyścielonej papierem blaszki. Jedną połowę rozwałkować na dnie wyścielonej papierem blaszki. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2016/02/jabecznik-z-poowek.html