Delikatna babka cytrynowa

Jola
Ciasta
26.02.2016 16:04
Delikatna babka cytrynowa

- 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 20 dag stopionej margaryny - starta skórka z 1 cytryny - sok z 1/2 cytryny - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy Lukier: - 1 łyżka śmietany - kilka kropel soku z cytryny - 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Jajka ubić razem z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą i puszystą masę. Na końcu dodać otartą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok 50 min. Do połączonych składników dolewać letnią margarynę i miksować na najniższych obrotach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ciastko-joli.blogspot.com/2016/02/delikatna-babka-cytrynowa.html#axzz41HpoWwHa