Domowa wędlina

Marta
Przepisy
12.02.2016 11:10
Domowa wędlina

Składniki: - kilogram łopatki wieprzowej - rękaw do pieczenia Marynata: - łyżka musztardy - łyżka miodu - łyżka oliwy - łyżeczka soli - łyżeczka pieprzu - łyżeczka papryki słodkiej - pół łyżeczki gorczycy - kilka ziaren kolendry - łyżeczka majeranku - 2-3 posiekane ząbki czosnku Łopatkę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać, natrzeć nią mięso, włożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i zostawić minimum na noc w lodówce. mięso wyjąć z lodówki godzinę przed planowanym pieczeniem, rozgrzać piekarnik do 200 stopni, włożyć mięso do rękawa i piec 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/02/opatka-pieczona-na-kanapki.html