Udka kurczaka w sosie własnym

Karolina
Obiad
27.01.2016 15:58
Udka kurczaka w sosie własnym

- 3-4 udka lub ćwiartki kurczaka - 3/4 łyżeczki soli - 3/4 łyżeczki papryki słodkiej lub ostrej - 3/4 łyżeczki curry - 1-2 łyżka masła - 1-2 łyżki mąki - 1 duża cebula - 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody - 1 marchewka (opcjonalnie) - 2 ziela angielskie - 2 listki laurowe Mięso oczyścić, umyć i można przekroić na pół (oddzielić pałkę od górnej części nogi). Na maśle pozostałym po obsmażaniu mięsa podsmażyć na rumiano posiekaną cebulę (można również dodać startą na grubych oczkach marchewkę). Sól, paprykę i curry wymieszać, dobrze natrzeć mięso z obu stron i odstawić na 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/01/udka-kurczaka-w-sosie-wasnym.html

Talerz przyjemności

Karolina