Czekoladowe ciasto z buraka

Anna
Ciasta
26.01.2016 21:08
Czekoladowe ciasto z buraka

Inspiracja: Moje Wypieki 50 g kakao 175 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g cukru 250 g ugotowanych buraków 3 duże jajka 200 g oleju rzepakowego 100 g gorzkiej czekolady drobno posiekanej Przygotowanie: - Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jeżeli nie macie chęci lub czasu gotować buraków, to gotowane buraki w całości dostaniecie w Lidlu. Ostatnio stwierdzam, że chyba z wiekiem zmieniam zdanie do czekoladowych wypieków, bo to ciasto jest po prostu rewelacyjne. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po zjedzeniu pierwszego kawałka wyczujecie, że jest lekko puszyste i delikatne, a zarazem wilgotne i mocno czekoladowe. - Do naczynia przesiać mąkę pszenną, a następnie dodać kakao, proszek do pieczenia i cukier. Śmiało mogę napisać, że jedno z lepszych, jakie do tej pory jadłam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2015/11/czekoladowe-ciasto-z-buraka.html