Koperty francuskie z sosem bolońskim

Ewelina
Przekąski
23.01.2016 19:55
Koperty francuskie z sosem bolońskim

Koperty francuskie z sosem bolońskim to kolejna propozycja przekąski, jeśli zostanie nam sos ze spaghetti czy lazanii, albo chcemy przygotować dużą ilość przekąsek na imprezę. Koperty francuskie z sosem bolońskim – przepis Składniki: sos boloński (zobacz przepis) ciasto francuskie pomidory zioła prowansalskie sól Wykonanie: Bardzo smaczne są także na zimno, zatem śmiało możemy je zapakować np. na piknik lub zabrać do znajomych na przyjęcie. na środku każdego kwadratu układamy łyżkę sosu bolońskiego (sos jest gęsty, nie powinien wypłynąć) – najlepiej nakładać wcześniej schłodzony sos, będzie łatwiej. Koperty francuskie z sosem bolońskim zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni, aż zrobią się złote. Ten przepis sprawdzić się np. jako sylwestrowa przekąska ale także na romantyczną kolację lub piknik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/koperty-francuskie-z-sosem-bolonskim/