Pasta z soczewicy, pieczarek i orzechów nerkowca

Dominika
Śniadania
21.01.2016 19:20
Pasta z soczewicy, pieczarek i orzechów nerkowca

Składniki Ilość: ok. 750 g pasty z soczewicy, pieczarek i orzechów nerkowca (2 miseczki) 1 szklanka soczewicy czerwonej 250 g pieczarek 1 mała cebula ok. 50 g orzechów nerkowca 1/2 łyżeczki cząbru 1/3 łyżeczki tymianku olej do smażenia sól, pieprz do smaku Przygotowanie Soczewicę wraz z tymiankiem i cząbrem gotować przez około 10 minut w dwóch szklankach wody, nieosolonej. Dodać je na rozgrzaną niewielką ilość oleju na patelni, posolić, popieprzyć i dusić pod przykryciem przez około 10 - 12 minut. Wartość odżywcza 1 porcja = 1 duża łyżka pasty z soczewicy, pieczarek i orzechów nerkowca W środku poza soczewicą znajdziecie pieczarki oraz kawałki orzechów nerkowca co dodatkowo zwiększa walory smakowe soczewicy. Do miski dodać ugotowaną soczewicę, przesmażone pieczarki z cebulą i zmiksować blenderem ręcznym na niemalże gładką pastę. Przestudzić. Pieczarki i cebulę obrać, a następnie pokroić pieczarki na plasterki, a cebulę w krążki. W swoim składzie posiada dobrze przyswajalne przez organizm białko, wiele minerałów, między innymi potas, który reguluje ciśnienie krwi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/pasta-z-soczewicy-pieczarek-i-orzechow-nerkowca/