,,Ciasto z melonem'' z okazji dnia babci

Agnieszka
Ciasta
21.01.2016 9:12
,,Ciasto z melonem'' z okazji dnia babci

mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu 1/3 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa z melonem: 1 szklanka puree z melona (około pół zielonego melona) 3 galaretki zielone agrestowe Masa dyniowa: 1 szklanka puree z dyni 3 galaretki pomarańczowe Masa śmietanowa: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru Wykonanie Ciasto kakaowe i orzechowe: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem ,dodając po 1 żółtku. Składniki: Składniki na ciasto kakaowe i orzechowe : 300 g margaryny 6 łyżek oleju 1 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3/4 szklanki orzechów mielonych Ciasto białe: 3 białka 1 szkl. Tortownica kwadratowa z przykrywką z serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta mieszając na wolnych obrotach miksera. Pieczemy w temp.170 s C przez ok.15-20 minut Masa melona: Melona obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na małe kawałki. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie przewodzi ciepło. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy z ciastem. Złożenie ciasta: Na orzechowe upieczone i ostudzone ciasto wykładamy masę melonową, przekładamy plackiem białym i wstawiamy do lodówki aby stężało. Puree z melona gotujemy, do gorącej masy wsypujemy galaretki zielone i bardzo dokładnie mieszamy. Masa dyniowa: Puree z dyni gotujemy, do gorącej masy wsypujemy galaretkę pomarańczową i bardzo dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Każde ciasto pieczemy osobno w temp.170 s C przez ok.15-20 minut biszkopt biały: Przygotować ciasto jasne. Ciasta z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. Masę dyniową wykładamy na placek biały i przekrywamy plackiem kakaowy, smarujemy kremem śmietanowym. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Masę studzimy, tężejącą wykładamy na biały biszkopt. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki czemu ciasto nie wycieka z formy. Może być na szczególne okazje takie jak zbliżający się Dzień Babci i Dzień Dziadka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/ciasto-z-melonem/