Pączki "figa z makiem"

Małgorzata
Przekąski
17.01.2016 0:01
Pączki "figa z makiem"

Składniki 500 g mąki 80 g drożdży 125 ml ciepłego mleka 200 ml śmietany 30 % 125 g masła 7 żółtek 4 łyżki cukru pudru 1 kieliszek spirytusu 1 słoik konfitury Figa z makiem firmy Eterno Odstawiamy w ciepłe miejsce. 2. Żółtka ucieramy z resztą cukru pudru. 1. Drożdże rozpuszczamy w mleku z jedną łyżką cukru. 5. Musimy pamiętać, aby konfitura miała temperaturę pokojową, inaczej w pączkach zrobi się zakalec. Przepis na te pączki pochodzi z zeszytu mojej babci. Wycinamy krążki, nakładamy po łyżeczce konfitury i zlepiamy w zgrabną kulkę. Urozmaiciłam je pyszną konfiturą Figa z makiem firmy Eterno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/15/paczki-figa-z-makiem/