JAK ZROBIĆ DOMOWE BURGERY

Monika
Przekąski
14.01.2016 19:15
JAK ZROBIĆ DOMOWE BURGERY

SKŁADNIKI NA KOTLET _________________________________________ - 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo-wieprzowego - 1 jajko - 2 łyżeczki musztardy dijon lub innej ostrej - 1 duża cebula - pieprz, sól SKŁADNIKI NA SOS ________________________________ - 8 łyżek majonezu - 4 łyżeczki musztardy - 1 średnia drobno posiekana cebula - 3 drobno posiekane ogórki korniszony - pół łyżeczki cukru - sól Gdy kotlety się usmażą składamy burgera, spód bułki smarujemy odrobiną przygotowanego sosu, na to kładziemy sałatę, kotlet, plaster sera, smarujemy sosem, kładziemy 2-3 plastry ogórka, odrobinę cebuli i przykrywamy górą bułki Tak przygotowane burgery, pomimo że kaloryczne są o wiele zdrowsze i bardziej wartościowe niż te z fastfoodów. ____________________________________ 1) Wszystkie składniki sosu umieszczamy w miseczce, dobrze mieszamy i odstawiamy aby smaki się połączyły 2) Cebulę kroimy w drobną kosteczkę a następnie podsmażamy ją na patelni 3) W tym samym czasie do nagrzanego piekarnika na 2 minuty wrzucamy rozkrojone bułki burgerowe, tak aby stały się bardziej chrupkie i lekko się podgrzały 6) Z tego powodu jeśli mamy ochotę na burgery, najlepiej jest je przyrządzić w domu, ze składników które znamy i które dostarczą nam choćby odrobinę cennych substancji odżywczych. Dodatkowo potrzebujemy lekko słodkawe bułki burgerowe ( x6 ), sałatę, ogórek korniszon pokrojony w plastry, cebulę pokrojoną w piórka, ser topiony w plastrach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.moje-idealia.pl/2016/01/jak-zrobic-domowe-burgery.html