Pomysł na obiad Zupa pomidorowo-dyniowa bez zabielania ( z ryżem )

Agnieszka
Zupy
13.01.2016 8:48
Pomysł na obiad Zupa pomidorowo-dyniowa bez zabielania ( z ryżem )
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 40 min

Składniki

Na 4 porcje:

- 4-6 skrzydełek ( równie świetna będzie na kościach od schabu )

- mały pęczek włoszczyzny bez kapusty ( 3 średnie marchewki, kawałek selera, mały por, 2 małe pietruszki )

- ząbek czosnku

- 300 ml passaty pomidorowej ( kartonik gęstego przecieru pomidorowego )

- 300 ml przecieru dyniowego ( przepis podawałam TUTAJ na domowy przecier dyniowy )

- sól, pieprz do smaku

Przepis

krzydełka czyścimy, myjemy.

Warzywa obieramy.

Mięso wraz z warzywami przekładamy do garnka, zalewamy wodą 2 cm ponad poziom zawartości. Ząbek czosnku rozgniatamy płaską stroną ostrza noża i dodajemy do garnka. Solimy ( ok 1 łyżeczki ) i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięska i warzyw.

Następnie warzywa i mięso odławiamy, dzielimy na mniejsze porcje. Do zupy dodajmy przecier pomidorowy i dyniowy. Dodajemy wcześniej odłowione mięso i warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną