Sernik z polewą czekoladową

Beata
Ciasta
02.01.2016 0:39
Sernik z polewą czekoladową

Składniki 150 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1 kg twarogu (dałam wiaderkowy) 10 jajek 1 duży budyń śmietankowy Delecty 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej (można pominąć) 50 g rozpuszczonego masła 1 szklanka cukru Wlać powstałe do tortownicy wyłożonej ciasteczkami i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C około 1 godziny, ale czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, umieszczając ją w misce, a miskę na garnku z gotującą się wodą. Pianę z białek ubić na sztywno i delikatnie wymieszać łyżką z masą serową i skórką pomarańczową. Sernik polałam rozpuszczoną czekoladą , ale również możecie polać swoją ulubioną polewą lub posypać cukrem pudrem. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, a następnie dodać ser, budyń i roztopione masło. Polać rozpuszczoną czekoladą sernik i posypać posypką Delecty czekoladowymi kamyczkami po okręgu sernika i na środku ciasta. Powiem Wam, że jestem ogromnym sernikożercą i ostatnio gości na moim stole dużo wypieków z serem. Jeśli macie ochotę wypróbować inny i równie smaczny sernik to polecam przepis na lekki sernik

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/sernik-z-polewa-czekoladowa_2.html

smak i uczucie

Beata