Migdałowe dachówki

Dagmara
Desery
19.12.2015 12:38
Migdałowe dachówki

Składniki na 10-12 ciasteczek: 125 g płatków migdałów 125 g cukru 3 łyżki mąki szczypta soli 6 łyżek roztopionego masła 1 całe jajko 1 białko cukier puder do posypania (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Serdecznie zapraszam wszystkich blogerów do zabawy :) Aby wziąć udział w akcji, wklej kod banerka na swoim blogu pod wpisem i dodaj wpis na stronie akcji Świąteczne słodkości!. Poniższy kod HTML wklejamy w trybie pracy HTML edytora (ikonka HTML w lewym górnym rogu, obok napisu Nowy Post). Kod banerka znajdziecie również na stronie akcji. Łyżką wykładamy porcję ciasta, zgniatamy i przy pomocy łyżki formujemy cieniutki okrągły placek o średnicy około 10 cm. Czynność powtarzamy (ciasta powinno wystarczyć na 10-12 ciasteczek). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 7-9 minut, aż placuszki zarumienią się na krawędziach. Proste i pyszne, migdałowe ciasteczka w kształcie uroczych dachówek :) W misce łączymy płatki migdałów, cukier, mąkę, sól i roztopione masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/12/migdaowe-dachowki.html