Schab pieczony z musztardą i miodem - receptura inspirowana przepisem Pani Neli Rubinstein

Kami
Obiad
10.12.2015 14:09
Schab pieczony z musztardą i miodem - receptura inspirowana przepisem Pani Neli Rubinstein

Na patelni mocno rozgrzej olej i włóż schab - obsmaż krótko z każdej strony do lekkiego zrumienienia - uważaj, bo ziarenka musztardy będą wesoło wyskakiwać z patelni :) Jeśli masz patelnię żaroodporną, przykryj na niej schab folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (jeśli Twoja patelnia nie może być używana w piekarniku, mięso wpierw przełóż do naczynia żaroodpornego). Mięso natrzyj z wszystkich stron musztardą z miodem. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw przez co najmniej 10 minut pod przykryciem. Mięso wyjmij z marynaty (nie będzie już potrzebna) i dopraw pieprzem.