Zrazy wołowe z pieczarkami

Beata
Obiad
02.12.2015 0:29
Zrazy wołowe z pieczarkami

Farsz 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule 1 jajko sól pieprz papryka słodka 2 łyżki posiekanego koperku Farsz 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule 1 jajko sól pieprz papryka słodka 2 łyżki posiekanego koperku Na patelni rozgrzać 50 g masła i obsmażyć zrazy na rumiano z każdej strony. Na patelni rozgrzać 50 g masła i obsmażyć zrazy na rumiano z każdej strony. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a następnie dodać pieczarki drobno posiekane. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a następnie dodać pieczarki drobno posiekane. Składniki: 700 g polędwicy wołowej (ja dałam łopatkę wołową) 100 g masła 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 6 dużych pieczarek Składniki: 700 g polędwicy wołowej (ja dałam łopatkę wołową) 100 g masła 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 6 dużych pieczarek W rondlu rozgrzać pozostałe masło przekładamy zrumienione zrazy, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i zalewamy winem. W rondlu rozgrzać pozostałe masło przekładamy zrumienione zrazy, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i zalewamy winem. Na każdy kotlet ułożyć farsz, zawinąć w roladki tak, aby nic ze środka nie wyciekało . Na każdy kotlet ułożyć farsz, zawinąć w roladki tak, aby nic ze środka nie wyciekało . Wszystko wymieszać z jajkiem i ponownie postawić na mały ogień. Wszystko wymieszać z jajkiem i ponownie postawić na mały ogień.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/12/zrazy-woowe-z-pieczarkami.html