Zielone pizzernki z warkoczami

Małgorzata
Przekąski
28.11.2015 20:37
Zielone pizzernki z warkoczami

Składniki 25 g drożdży ok. 400 g mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 łyżeczki młodego jęczmienia w proszku Nadzienie 12 – 15 plastrów żółtego sera 1 mozzarella 1 ugotowane udko z kurczaka 1/2 puszki zielonego groszku papryka czerwona sos do pizzy firmy Folwark ok. 1/2 puszki całych pomidorów 1. 6. Na każdej układamy po jednym plasterku żółtego sera. 2. Do miski wsypujemy około 300 g mąki. 7. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Na środku po kawałku mozzarelli, pomidorów, kurczaka i papryki. Pokruszone drożdże zalewamy wodą, dodajemy cukier i kilka łyżek mąki. Ponownie zagniatamy i dzielimy na 6 lub 7 kawałków. Rozkładamy zielony groszek i pokrojony w paski pozostały ser żółty. Zagniatamy ciasto, jeżeli jest rzadkie dodajemy resztę mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/26/zielone-pizzerinki-z-warkoczami/

Małgorzata