Pie de limon

Małgorzata
Ciasta
28.11.2015 20:30
Pie de limon

Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka 100-150 ml soku z cytryny 4 białka 3 łyżki cukru pudru 1. Mąkę zagniatamy z cukrem, zimną margaryną ( startą na tarce) oraz żółtkami. 6. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder. 2. Ciasto wałkujemy na kształt koła. 5. Mleko skondensowane ubijamy przez chwilę robotem dodając sok z cytryny. 8. Tak przygotowaną tartę pieczemy w 180 stopniach około 30 minut do zrumienienia białek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/28/pie-de-limon/

Małgorzata