Mini serniczki

Natalia
Ciasta
26.11.2015 10:30
Mini serniczki
  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas przygotowania: 50 min

Składniki

Składniki

5 jajek

Szczypta soli

500g twarogu

3 łyżki mąki pszennej

3/4 szklanki cukru

1 opakowanie cukru wanilinowego

Cukier puder do posypania

Przepis

Przygotowanie

Do miski przekładamy twaróg, żółtka, mąkę, cukier i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. W osobnej misce umieszczamy białka i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ubita pianę delikatnie przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przekładamy do kokilek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 170 st C, ok 40 - 45minut. Gdy serniczki ostygną warto oprószyć je cukrem pudrem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną