bitki wołowe

Jolanta
Obiad
21.11.2015 14:17
bitki wołowe

sól olej+masło do smażenia 2-3 łyżki mąki Wykonanie: Kotlety lekko rozbijamy /ja rozdusiłam dłonią /.Kotlety obtaczamy w paprykach.pieprzu soli oraz czosnku przeciśniętego przez praskę./Jak na załączonym zdjęciu/.oblewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na minimum 4 h. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kotlety i na średnim ogniu obsmażamy na rumiano z obu stron.podlewamy wodą i dusimy 30 minut,pod przykryciem..cebulę kroimy w piórka i dodajemy do bitek ..dusimy następne 30 minut.. Może komuś także przypadnie do gustu 🙂 .. Produkty: 4 kotlety wołowe /ligawa/ 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku papryka łagodna. Bitki wołowe tradycyjne w moim domu 🙂 .Sos jaki uzyskujemy z wołowiny nie uzyskamy z żadnego innego rodzaju mięsa. (przepis podany osobno) (Odwiedzono: 345 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 0)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/bitki-wolowe-tradycyjne/