Schab zapiekany z ajvarem

Beata
Obiad
10.11.2015 0:21
Schab zapiekany z ajvarem

Składniki 500 g schabu bez kości 4 łyżki ajvaru 4 łyżki startego żółtego sera sól pieprz masło klarowane do smażenia Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Po usmażeniu ułożyć schab w naczyniu do zapiekania i na każdy kotlet nałożyć łyżkę ajvaru i łyżkę startego sera. Każdy kotlet rozbić na grubość około 0,5 cm , oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso z dwóch stron na lekko rumiany kolor. Do tego podałam frytki i sałatkę z pomidorów z mozzarellą .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/schab-zapiekany-z-ajvarem.html