Grzybki - ciasteczka z kremówką KROK PO KROKU

Katarzyna
Ciasta
07.11.2015 7:26
Grzybki - ciasteczka z kremówką KROK PO KROKU

Dlatego dziś publikuje ten przepis w wykonaniu krok po kroku:)50 dag mąkiszklanka śmietany 12%1 kostka margaryny1 opakowanie budyniu waniliowego1 kostka masłamleko (wg opisu na opakowaniu budyniu)0,5 kostki margaryny3 łyżki cukru5 łyżek śmietany 12%1 łyżka żelatyny (rozpuszczona w 2 łyżkach gorącej wody)1 łyżka kakaołyżka makubiałko jajkaodrobina oleju1. Ze skrawkowego ciasta formować w dłoniach małe wałeczki (o średnicy nie większej niż wycięta dziurka w krążkach). 5. Gotowe części grzybków pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 15 minut, w temp. 180-200stC. Ciasto naciągnąć na całą powierzchnię (stąd grubość ciasta musi być odrobinę większa, aby pokryła całą powierzchnię foremki) Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, posiekać i zagnieść na jednolite ciasto. Podobnie jak z wcześniejszą częścią ciasta, formujemy trzonki, następnie maczamy w białku i maku. Są nieco pracochłonne, dlatego zabrałam się za ich przygotowanie właśnie w ten długi weekend:) 9. Wystudzone kapelusze maczamy w czekoladzie,następnie nakładamy do wnętrza przygotowany wcześniej krem. Wycinać metalową foremką do babeczek krążki,a następnie wyciąć w każdym krążku malutką dziurkę. 8. Polewa: Masło topimy, dodajemy kakao, żelatynę (rozpuszczoną w wodzie), cukier i śmietanę. 3. Rozwałkować pierwszą część na około 1cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/08/grzybki-ciasteczka-z-kremowka-krok-po.html