Pyszne bagietki z piekarnika

Ewelina
Przekąski
02.11.2015 22:11
Pyszne bagietki z piekarnika

Składniki

W dniu dzisiejszym miałam okazję skosztować pysznych bagietek. Zostały przygotowane na dwa sposoby z krewetkami na ostro oraz z kiełbasą i pieczarkami.

I wersja bagietka z krewetkami:

- ser żółty (starty)

- krewetki koktajlowe

- pietruszka

- ostra papryka

Krewetki podsmażamy wcześniej na maśle przez 2-3 minuty.

II wersja z bagietka kiełbasą:

- ser żółty (starty)

- kiełbasa

- pieczarki

- papryka

- cebula

W drugiej wersji podsmażamy cebulę, pieczarki oraz paprykę jeszcze przed wsadzeniem bagietek do piekarnika.

Przepis

Środek bagietek wydrążamy. Powinny nam powstać łódeczki.

Gotowe nadzienie wkładamy do bagietek a następnie posypujemy startym serem.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20 minut, aż nadzienie się przyrumieni.

Podajemy od razu ciepłe!

Dziękujemy Tomku za zdjęcia oraz miły wieczór. Bagietki były pyszne!

-

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną