Chrupiące wegańskie bułeczki

Beata
Śniadania
02.11.2015 0:31
Chrupiące wegańskie bułeczki

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru 30 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 3 łyżki oleju Na blaszce wyłożonej papierem ułożyć bułki w odstępach. Przykryć ściereczką i ponownie poczekać aż wyrosną (20 minut) Tak bardzo zachciało mi się domowego pieczywa, że nie mogłam się oprzeć, żeby nie upiec. Do kubeczka wlać 1/2 szklanki ciepłej wody, rozkruszyć drożdże,wsypać cukier i 1 łyżkę mąki. Po wyrośnięciu ponownie zagnieść ciasto , zrobić wałek, podzielić na części i z każdej uformować bułeczkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce aż rozczyn zacznie rosnąć. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1-2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/11/chrupiace-weganskie-bueczki.html