Pajęczyca Tekla

Małgorzata
Śniadania
01.11.2015 21:44
Pajęczyca Tekla

Składniki 600 g mięsa ugotowanego i zmielonego 1 duża pieczarka 1 mała czerwona cebula szczypiorek natka pietruszki 1 jajko sól pieprz ziołowy czosnek granulowany olej Dekoracja 1 naleśnik 2 goździki kawałek ugotowanego białka 1 zielony groszek kawałek ugotowanej lub surowej marchewki gałązki kopru 1. 2. Cebulkę i pieczarkę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Poniżej robimy słomką dziurkę i wciskamy w nią groszek. Ja miałam w zamrażalniku zmielone resztki ugotowanego już mięsa. 5. Układamy ją na papierze do pieczenia, obok wałeczki, które zaginamy z jednej strony. 8. Kiedy pasztet trochę przestygnie, przenosimy tułów pająka na pajęczynę. Przybijamy je goździkami do pająka, robiąc w ten sposób oczy. 4. Formujemy 8 równych wałeczków a z reszty robimy półkulę. Przy okazji Halloween polecam pyszny pasztet w oryginalnej formie. 6. Pieczemy około 30 minut w 200 stopniach. 7. Naleśnik kroimy w cienkie paseczki. 13. Z marchewki robimy usta i język.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/10/31/pajeczyca-tekla/

Małgorzata