Krem serowo-dyniowy z kurczakiem

Ewelina
Zupy
31.10.2015 18:37
Krem serowo-dyniowy z kurczakiem

Składniki

500 g dyni

2 ziemniaki

mały kawałek selera

50 g żółtego, tartego sera

1 litr bulionu

sól, pieprz do smaku

kawałek piersi gotowanej lub grillowanej

1 czerstwa bułka na grzanki + 1 łyżka oliwy

Przepis

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka łącznie z pokrojonymi ziemniakami i selerem, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości, około 20 minut. Gdy warzywa są już miękkie blendujemy zupę na gładki krem. Doprawiamy do smaku, dodajemy część sera i mieszamy.

Bułkę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na oleju aż ładnie się zrumieni.

Krem nalewamy do miseczek, posypujemy serem, dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka i posypujemy grzankami. Zupę podajemy ciepłą. Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną