KRUCHE CIASTECZKA Z LUKREM

Kasia
Desery
29.10.2015 13:15
KRUCHE CIASTECZKA Z LUKREM

Dodatkowo: - syrop malinowy lub jakikolwiek inny o czerwonym kolorze Wykonanie: - wszystkie składniki czyli mąkę, cukier puder, sól, masło, jajko, żółtko i wanilię umieszczamy w misce i szybko zagniatamy na gładkie ciasto, które następnie owijamy folią i wkładamy do lodówce na 30 minut - po schłodzeniu dzielimy ciasto na części i rozwałkowujemy je na stolnicy posypanej mąką na grubość około 3mm, wykrawamy koła, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 10-12 minut do lekkiego zarumienienia, - ostudzone ciastka (całą ich powierzchnię) pokrywamy lukrem i odstawiamy,na chwilę aż lukier zastygnie, następnie polewamy je delikatnie sokiem tak aby uzyskać efekt krwi :P Inspiracja: http://www.mojewypieki.com/przepis/waniliowe-kruche-ciasteczka-z-rudolfem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2015/10/kruche-ciasteczka-z-lukrem.html